UCH FAZALI MOYLI TRASFORMATTORNING QISQA TUTTASHUV UCHBURCHAGINI QURISH. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada uch fazali moyli transformatorning qisqa tutashuv sinovi asosida qisqa tutashuv uchburchagini qurish masalasi yoritilgan. Qisqa tutashuv uchburchagi yordamida transformatorning aktiv va reaktiv qarshiliklari, qisqa tutashuv kuchlanishi hamda yuklama ostidagi kuchlanish tushuvi aniqlanadi. Maqolada hisoblash formulalari, grafik tasvirlash bosqichlari va ularning amaliy ahamiyati batafsil bayon etilgan. Olingan natijalar transformatorlarni loyihalash va ekspluatatsiya jarayonida muhim ahamiyat kasb etadi.