“TASVIRLARNI TURLARI VA ASOSIY XUSUSIYATLARI” (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada tasvirlarning asosiy turlari va ularning muhim xususiyatlari yoritiladi. Tasvirlar hosil bo‘lish usuli va ifodalash shakliga ko‘ra raster va vektor tasvirlarga bo‘linadi. Annotatsiyada har bir tasvir turining tuzilishi, saqlanish formati, aniqlik darajasi (rezolyutsiya), rang chuqurligi hamda siqish usullari haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek, tasvirlarning qo‘llanilish sohalari, afzalliklari va cheklovlari tahlil qilinib, ularning grafik dizayn, fotografiya, tibbiyot va axborot texnologiyalaridagi ahamiyati ochib beriladi.