“KASB TANLASH JARAYONIDA PSIXOLOGIK OMILLAR” (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu  maqolada  kasb  tanlash  jarayonining  psixologik  mexanizmlar  va  shaxsning  kasbiy  o’zini  aniqlashi  (professional  identifikatsiya)  ga  ta’sir  etuvchi  individual  hamda  ijtimoiy-psixologik  omillar  tizimli  va  nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.Kasb  tanlash- shaxsning  rivojlanish  dinamikasini, motivatsion  tuzulmasini, kognitiv  resurslarini  va  ijtimoiy  moslashuv  strategiyalarini  aks  ettiruvchi  murakkab  psixologik  jarayon  sifatida  qaraladi.