TRANSFORMATORLARNING YUQORI KUCHLANISH SHAROITIDAGI ISHLASH PRINSIPLARI VA SAMARADORLIKNI OSHIRISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola yuqori kuchlanishli transformatorlarning ishlash prinsiplari, yuzaga keladigan muammolar va samaradorlikni oshirish usullarini tahlil qiladi. Transformatorlarning samarali ishlashi elektr energiyasini uzatish tizimlarida markaziy ahamiyatga ega bo‘lib, izolyatsiya materiallari, magnit yadrolar, bobin dizayni va termal boshqaruv tizimlarining sifatiga bog‘liq. Zamonaviy texnologiyalar, masalan, supero‘tkazuvchi materiallar va intellektual monitoring tizimlari transformatorlarning yuqori kuchlanish sharoitida ishlash samaradorligini oshirish imkonini beradi. Maqolada yuqori kuchlanishli transformatorlarni samarali ishlashini ta’minlash va energiya yo‘qotishlarini kamaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham keltirilgan.