TA’LIM JARAYONIDA VIZUAL O’RGANISHNING SAMARADORLIGI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada visual o’rganishning ahamiyati hamda uning talabalarning tushunish darajasi, xotirada saqlash va tanqidiy fikrlash ko’nikmalarini rivojlantirishdagi o’rni tahlil qilinadi. Visual o’rganish Paivio tomonidan ilgari surilgan ikkiyoqlama kodlash nazariyasi kabi mashhur nazariyalar asosida samarali ta’lim yondashuvi sifatida ko’rib chiqiladi. Maqolada visual va og’zaki axborotning uyg’unligi o’quvchilarga ma’lumotni yanada samarali qayta ishlashga yordam berishi va kognitiv yuklamani kamaytirishi tushuntiriladi. Shuningdek, zamonaviy ta’limda raqamli texnologiyalar va multimedia vositalari orqali visual o’rganishning afzalliklari yoritib beriladi.