EXCEL JADVAL HISOBLAGICHIDAGI STATISTIK FUNKTSIYALAR VA ULARDAN FOYDALANISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Microsoft Excel jadval hisoblagichida mavjud bo‘lgan statistik funksiyalar, ularning turlari va amaliy qo‘llanilishi yoritib beriladi. Tadqiqotda Excel dasturining tavsiflovchi statistika, korrelyatsiya, regressiya, ehtimollik va gipotezani tekshirish funksiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, statistik funksiyalardan foydalanish orqali ma’lumotlarni tahlil qilish, xulosalar chiqarish va qaror qabul qilish jarayonlarini samarali tashkil etish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.