MAKTABGACHA TAʼLIMDA INGLIZ TILINI O‘QITISHDA ILG‘OR TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha taʼlim muassasalarida ingliz tilini o‘qitish jarayonida ilg‘or pedagogik va axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning nazariy hamda amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda maktabgacha yoshdagi bolalarning psixologik va fiziologik xususiyatlari inobatga olingan holda, interfaol metodlar, raqamli texnologiyalar, o‘yin asosidagi taʼlim, multimediali vositalar va STEAM yondashuvining samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, ingliz tilini erta yoshdan o‘rgatishning ahamiyati, zamonaviy texnologiyalar orqali bolalarda tilga bo‘lgan qiziqish, muloqot ko‘nikmalari va ijodiy fikrlashni rivojlantirish masalalariga alohida eʼtibor qaratilgan. Maqola maktabgacha taʼlim tarbiyachilari, metodistlar hamda pedagogika yo‘nalishi talabalari uchun metodik qo‘llanma vazifasini o‘tashi mumkin.