“ANTENA TIZIMLARI VA MIMO TEXNOLOGIYALARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada antena tizimlarining asosiy turlari, ularning ishlash prinsiplari hamda simsiz aloqa tizimlaridagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, MIMO (Multiple Input Multiple Output) texnologiyasining mohiyati, ma’lumot uzatish tezligini oshirish va signal ishonchliligini ta’minlashdagi ahamiyati bayon etiladi. Annotatsiyada MIMO texnologiyasida bir nechta uzatuvchi va qabul qiluvchi antenalardan foydalanish orqali spektral samaradorlikni oshirish, shovqin va so‘nishni kamaytirish mexanizmlari tahlil qilinadi. Antena tizimlari va MIMO texnologiyalari zamonaviy mobil aloqa, Wi-Fi va 5G tarmoqlarining muhim tarkibiy qismi sifatida ko‘rib chiqiladi.