TIJORAT BANKLARNING SAMARALI INFRATUZILMASINI YARATISHNI JADALLATIRISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklarining samarali infratuzilmasini shakllantirish jarayonlari, uning zamonaviy bank tizimidagi o‘rni va iqtisodiyot barqarorligiga ta’siri keng yoritilgan. Bank infratuzilmasining asosiy tarkibiy qismlari — axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini joriy etish, to‘lov tizimlari modernizatsiyasi, filiallar tarmog‘ini optimallashtirish, raqamli bank xizmatlarini rivojlantirish va xavfsizlik tizimlarini mustahkamlash bilan bog‘liq masalalar tahlil qilindi. Shuningdek, bank tizimidagi infratuzilmani jadallashtirishning asosiy omillari, davlat siyosatining roli, xalqaro tajribalarni mahalliy sharoitga moslashtirishning afzalliklari, iqtisodiy foydalari hamda amalga oshirishda uchraydigan muammolar yoritilgan. Tadqiqot natijalari tijorat banklarida samarali infratuzilma yaratish iqtisodiy o‘sish, moliyaviy barqarorlik, xizmatlar sifatini oshirish va mijozlar ehtiyojini tezkor qondirishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.