BIOLOBAROTORIYA SHAROITIDA TRIXOGRAMMANI (TRICHOGRAMMA) KO’PAYTIRISH USULLARI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada trixogramma(Trichogramma)-hasharotining biologik xususiyatlari va uni laboratoriya sharoitida koʻpaytirish texnologiyasi yoritilgan. Xususan, Xorazm viloyati Shovot tumanidagi "Yangiyoʻl Beshmargan bioservis" MCHJ biolaboratoriyasi tajribasiga tayanib, arpa doni kuyasi (sitotroga) yordamida trixogramma yetishtirish bosqichlari tahlil qilingan. Shuningdek, trixogrammani diapauzaga qoʻyish, saqlash va gʻoʻza maydonlarida zararkunandalarga qarshi qoʻllash meʼyorlari boʻyicha tavsiyalar berilgan.