PEDAGOGIK KOMPETENTLIKNI SHAKILLANTIRISHDA AXBAROT TEXNALOGIYASI TUSHUNCHASI VA KLASSIFIKATSIYASI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot texnalogiyalarining pedagogik kompetentlikni shakillantrishdagi o’rni va ahamyati tahlil qilingan . AKTdan foydalanish bo’yicha metodik savodxonligini oshrish ta’minlash va zamonaviy ta’lim muhitini shakillantrishidagi muhim ommillarini yoritadi. Axborot texnologiyalarining didaktik , boshqaruv , kommunikativ , interaktiv va multimedia  kabi asosiy klassifikatsiyasi ko’rib chiqiladi .