“ALISHER NAVOIY IJODIDA AXLOQIY FAZILATLAR: SABR VA BAXILLIK MISOLIDA” (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada buyuk o‘zbek mutafakkiri va shoir Alisher Navoiyning hayoti va ijodi yoritilgan, uning adabiyotga qo‘shgan hissasi va yaratgan asarlari tahlil qilingan. Maqolada, xususan, Navoiy nasriy merosining nodir namunasi bo‘lgan “Mahbub ul-qulub” asaridagi sabr va baxillik mavzulari batafsil o‘rganilgan. Muallif sabr va baxillikni insoniy fazilatlar kontekstida tahlil qilib, ularning shaxs va jamiyat hayotidagi ahamiyatini ochib beradi.