KORRELYATSIYA VA REGRESSIYA TAHLILINI KORXONANING IQTISODIY RIVOJLANISHINI BASHORAT QILISH USULI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada korxonaning iqtisodiy rivojlanishini prognozlashda korrelyatsiya va regressiya tahlilidan foydalanish masalalari atroflicha yoritiladi. Xususan, korrelyatsiya koeffitsientlarini hisoblash orqali tahlil qilinayotgan ko‘rsatkichlar o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikning darajasi hamda uning yo‘nalishini aniqlash imkoniyati vujudga keladi. Regressiya tahlili esa korrelyatsion tahlilning mantiqiy davomchisi sifatida namoyon bo‘lib, natijaviy ko‘rsatkich bilan unga ta’sir etuvchi omillar o‘rtasidagi bog‘lanishni analitik shaklda ifodalashni nazarda tutadi.