UZBEKKOSMOS VA ICHKI ISHLAR VAZIRLIGI: JİNOYATCHİLİKKA QARSHİ KURASH SOHASIDA HAMKORLIGIDA KOSMİK TEXNOLOGİYALARINI QILLASH İSTOQBOLLARİ (Ustozlar uchun, 2025)
Zamonaviy jinoyatchilik qurboni bo'lgan davlatlar uchun yangicha va samarali yechimlarni topish nihoyatda dolzarb hisoblanadi. O'zbekistonda ham jinoyatchilikka qarshi kurashish sohasida an'analaviy usullarga qo'shimcha ravishda ilg'or texnologiyalardan foydalanish kuchaymoqda. Aynan shu kontekstda "Uzbekkosmos" agentligi va O'zbekiston Respublikasi Ichki ishlar vazirligi o'rtasidagi hamkorlik alohida ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada ushbu ikki tashkilotning jinoyatchilikka qarshi kurashish, uni oldini olish va fosh etishdagi hamkorligi, shuningdek, kosmik texnologiyalarning ushbu sohaga tatbiqi masalalari yoritiladi.