FARHOD VA SHIRIN DOSTONIDAGI TARBIYAVIY AHAMIYATGA EGA BO‘LGAN JIHATLAR (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada buyuk mutafakkir va shoir Alisher Navoiy qalamiga mansub “Farhod va Shirin” dostoni asosida ilgari surilgan tarbiyaviy g‘oyalar, axloqiy-etik tamoyillar, insonparvarlik, mehnatsevarlik, sadoqat, muhabbat va vatanparvarlik kabi fazilatlar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Asardagi bosh qahramonlar obrazi orqali komil inson tarbiyasi masalasi yoritilib, dostonning yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni va ahamiyati asoslab beriladi.