"MUNSHAOT"ASARIDA IJODKORNING VOQELIKKA MUNOSABATI. (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada “Munshaot” asarida ijodkorning voqelikka bo‘lgan munosabati badiiy-estetik va g‘oyaviy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda muallifning jamiyat, inson, axloqiy qadriyatlar hamda davr muammolariga nisbatan qarashlari munshaot janriga xos uslub va ifoda vositalari orqali yoritilgan.Ijodkor voqelikni faqat tasvirlash bilangina cheklanmay, balki unga baho beradi, tanqidiy va falsafiy munosabatini ochiq yoki ramziy tarzda ifodalaydi.Maqolada “Munshaot”dagi hayotiy voqealar, ijtimoiy muammolar va shaxsiy kechinmalar orqali muallif dunyoqarashining shakllanishi hamda uning badiiy tafakkuriga ta’siri ilmiy-nazariy asosda o‘rganiladi. Shuningdek, asarda ijodkorning ichki kechinmalari va tashqi voqelik o‘rtasidagi bog‘liqlik ochib beriladi.