,,NASR UL-LAOLIY’’ ASARIDAGI HIKMATLAR HAMDA ,,NAZM UL-JAVOHIR’’DAGI AYRIM RUBOIYLAR TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Nazm ul-javohir” hamda Hazrat Ali (r.a.) hikmatlari jamlangan “Nasr ul-laoliy” asarlaridagi ayrim hikmat va ruboiylar tahlil qilinadi. Asarda imon, vafodorlik, sabr, adab-axloq, ota-onaga ehtirom kabi yuksak insoniy fazilatlar she’riy va ma’rifiy jihatdan yoritib berilgan.