SABBAYI SAYYORDA OBRAZLAR TALQINI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola “Sabbayi sayyorda” asaridagi asosiy obrazlar va ularning badiiy talqini masalasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada asar qahramonlarining psixologik xususiyatlari, ularning ichki dunyosi va voqealardagi roli tahlil qilinadi.Shuningdek, muallifning obrazlar orqali jamiyat va inson tabiatini yoritish usullari ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, har bir obraz asarning badiiy g‘oyasini yanada chuqurroq ifodalashda muhim ahamiyatga ega ekanligi aniqlanadi.