STRATEGIK HAMKORLIKNING YANGI DAVRI O'ZBEKISTON AMERIKA QO'SHMA SHTATLARI UCHRASUVI 2025. (Ustozlar uchun, 2025)
Strategik hamkorliklar Amerika Qo'shma Shtatlari va O'zbekiston rasmiy uchrashuvlari hamda ikki  davlat o'rtasidagi shartnomalar va bitmlar tasnifi. Shuningdek kuni kecha bo'lib o'tgan davlatimiz rahbari Shavkat Mirziyoyevning Amerika Qo'shma Shtatlari Vashington shahridagi amaliy tashrifi. Tashrif doirasida Amerika Qo'shma Shtatlari prizedenti Donald Tramp taklifiga binoan davlatimiz rahbarining Oq uydagi uchrashuvi. “C5+1” formatida Markaziy Osiyo va Amerika Qo'shma shtatlari hamkorligini mustahkamlash. Ta'lim va madaniyat, innovatsiya, biznes singari tarmoqlar sonining oshirilishi, mintaqaviy va global muammolar yuzasidan tomonlarning fikr almashishi, hamkorlikdagi salohiyatni oshirish maqsadida O'zbekiston Respublikasi Tashqi ishlar vaziri Baxtiyor Saidovning Amerika Qo'shma shtatlari prezidenti maxsus vakili Paolo Zampolli bilan 2025-yil 28-avgustagi diplomatik aloqalarning maqsad va vazifalari. Bugungi kunda bunday diplomatik aloqalarning davlatimiz iqtisodiyotiga  ahamiyati va  ta’siri.