“SIROJ UL-MUSLIMIN” VA “ARBA’IN” ASARLARI DINIY-MA’RIFIY ASAR. (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqola “Siroj ul-muslimin” va “Arba’in” asarlarini diniy-ma’rifiy kontekstda tahlil qiladi. Asarlarda islomiy ta’limotning asosiy tushunchalari, axloqiy qadriyatlar va musulmonlarning ruhiy hayotini yoritish usullari ko‘rib chiqilgan. Mualliflar tomonidan insonning ma’naviy kamoloti, ibodat va axloqiy odatlar, shuningdek, diniy bilimlarni kundalik hayotga tatbiq etish masalalari o‘rganilgan.Maqolada asarlarning mazmuni, ularning o‘quvchi va jamiyatdagi ahamiyati, diniy-ma’rifiy ta’limdagi o‘rni hamda musulmonlar uchun ma’naviy yo‘l-yo‘riq sifatidagi roli tahlil qilinadi. Shu bilan birga, asarlarning o‘zbek adabiyoti va diniy-ma’rifiy merosdagi o‘rni ham ko‘rsatib berilgan.