O‘ZBEKISTON OLIY TA’LIM TIZIMIDA TYUTORLIK INSTITUTINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI (Ustozlar uchun, 2025)
So‘nggi yillarda O‘zbekiston oliy ta’lim tizimi tub tarkibiy va mazmuniy islohotlar bosqichiga kirdi. Ushbu jarayonda ta’lim sifatini oshirish, xalqaro standartlarga moslashish hamda talabaning individual ehtiyoj va qobiliyatlariga yo‘naltirilgan yondashuvni joriy etish ustuvor vazifaga aylandi. Mazkur kontekstda tyutorlik tizimi oliy ta’lim muassasalarida ta’lim jarayonini individuallashtirishning muhim institutsional mexanizmi sifatida shakllanmoqda. Maqolada O‘zbekiston oliy ta’limida tyutorlik tizimining shakllanish bosqichlari, amaldagi tashkiliy modellar, erishilgan yutuqlar, mavjud muammolar hamda istiqboldagi rivojlanish tendensiyalari kompleks tahlil qilinadi.