TALABALAR ORASIDA KAMHARAKATLILIK MUAMMOSI. (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada talabalar orasida kamharakatlilik muammosi va uning sog‘liqqa ta’siri tahlil qilinadi. Kamharakatlilik jismoniy faollikning yetarli darajada bo‘lmasligi, uzoq vaqt davomida o‘tirish va sport bilan shug‘ullanishning kamayishi bilan bog‘liq. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, kamharakat talabalar orasida semizlik, mushak-skelet tizimi buzilishlari, stress va charchoq darajasi ortishi kuzatiladi. Maqolada kamharakatlikning sabablari, uning oldini olish choralari va jismoniy faollikni oshirish bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi. Shu bilan birga, sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish va universitetlarda sport imkoniyatlarini kengaytirish muhimligi ta’kidlanadi.