TYUTORLIK FAOLIYATIDA YANGI BOSQICH: SAMARADORLIKNI BAHOLASH TIZIMI (Ustozlar uchun, 2025)
O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida talabalar bilan ishlash samaradorligini oshirish, ularning ijtimoiy faolligini kuchaytirish hamda shaxsiy rivojini qo‘llab-quvvatlash maqsadida yangi bosqichga o‘tilmoqda. 2025-yil 17-oktabr kuni Vazirlar Mahkamasining 656-son qarori qabul qilinib, oliy ta’lim tashkilotlarida tyutorlik faoliyatini tashkil etish tartibi to‘g‘risidagi Nizom va tyutorlik faoliyatini takomillashtirish bo‘yicha chora-tadbirlar rejasi tasdiqlandi. Ushbu qaror tyutorlik institutini tubdan isloh qilish, zamonaviy boshqaruv mexanizmlarini joriy etish hamda faoliyat samaradorligini oshirishga qaratilgan.