O’ZBEKISTONDA MASOFAVIY BANK XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Bugungi kunda mamlakatimizda amalga oshirilayotgan iqtisodiy islohotlarning bosh maqsadi sifatida iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, jumladan, aholiga ko’rsatilayotgan bank xizmatlari sifatini oshirish hisoblanadi. Xususan, rivojlangan mamlakatlarda bo’lgani kabi respublikada ham zamonaviy bank xizmatlarini keng joriy qilish masalasi Markaziy bank va tijorat banklari zimmasida turgan dolzarb vazifalardan sanaladi. Buning asosiy sababi aholining bank xizmatlarida foydalan olish imkoniyati 24/7 rejimida amalga oshirish imkoniyatining mavjudligidadir. Natijada, ham aholining bank xizmatlaridan sutkaning istalgan vaqtida foydalanish imkoniyatini bersa, tijorat banklari uchun qo’shimcha daromad manbaini yaratadi.