PEDAGOGIK KREATIVLIK VA UNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Odatda  pedagoglarning kreativlik qobilyatiga efa bo’lishlari pedagogik muammolarni hal qilishga intilishi , ilmiy – tadqiqot ishlari yoki ilmiy loyihalarni amalga  oshirish va o’zaro ijodiy hamkorlikka erishishlari orqali ta’minlanadi . Pedagog o’z o’zidan ijodkor bo’lib qolmaydi . Uning ijodkorlikka qobilyati ma’lum vaqt ichifa izchil o’qib – o’rganish , o’z ustida ishlash orqali shakillantiriladi va u asta – sekin takomillashib , rivojlanib boradi. Har qanday mutaxassisda bo’lgani kabi bo’lajak pedagoglarning kreativlik qobilyatiga ega bo’lishlari uchun talabalik yillarida poydevor qo’yiladi va kasbiy faolyatni tashkil etishda izchil rivojlantirilib boriladi.