BOSHLANG‘ICH SINFLARDA YANGICHA O‘QITISH TIZIMI (Ustozlar uchun, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida ta’lim tizimini zamonaviylashtirish va uni xalqaro standartlarga moslashtirish yo‘nalishida asosiy e’tibor, avvalo, boshlang‘ich ta’limga qaratilmoqda. Sababi, insonda ilm-fan asoslari, asosiy malaka va ko‘nikmalar aynan shu bosqichda shakllanadi. Mamlakatimiz mustaqillikka erishganidan boshlab boshlang‘ich ta’limga alohida e’tibor bilan qaralib, uni zamon talablari darajasida rivojlantirish, bolalarda mustaqil fikrlash, tanqidiy yondashuv va ijodkorlikni uyg‘otuvchi yangicha o‘qitish metodlari joriy qilinmoqda. Bu tizim o‘quvchilarning shaxs sifatida rivojlanishiga, ularning hayotiy va kasbiy muvaffaqiyatlarining poydevori bo‘lishiga xizmat qiladi.