MAKTABGACHA TA’LIM TIZMIDA TARBIYACHILARNING KASBIY O‘Z-O‘ZINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZIMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (REFLEKSIYA VA O‘Z-O‘ZIN BAXOLASH MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH) (Ustozlar uchun, 2025)
Bugungi kunda maktabgacha ta’lim tizimining samaradorligini oshirish, bolalarni har tomonlama rivojlantirish hamda zamonaviy ijtimoiy talablar asosida tarbiyalash borasidagi vazifalar doimiy e’tiborni talab etadi. Mazkur jarayonda tarbiyachilarning kasbiy malakasini oshirish, ularning o‘z ustida izchil ishlashini tashkil etish va muhimi, kasbiy o‘z-o‘zini rivojlantirish mexanizmlarini takomillashtirish asosiy ahamiyat kasb etadi. Tarbiyachilarning o‘z faoliyatiga ijodkorlik va mas’uliyat bilan yondashuvi, pedagogik jarayonda doimiy o‘sishga intilishi, zamonaviy pedagogik-psixologik bilimlarni egallashi, kasbiy mahoratini takomillashtirib borishi maktabgacha ta’lim sifatining oshishiga zamin yaratadi.