MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKILLANTIRISHDA TABIAT BILAN TANISHTIRISH MASHGʻULOTINING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Ekologik madaniyat bugungi globallashuv va tabiat muhofazasi masalalari yuzasidan jamiyatda tobora muhim ahamiyat kasb etib bormoqda. Aholining ekologik ongini va ekologik tarbiyasini shakllantirish, ayniqsa, yosh bolalarda ushbu jarayonni boshlash, yurtimiz kelajagi uchun ham, zamonaviy taraqqiyot uchun ham beqiyos ahamiyatga ega. Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida esa ekologik madaniyatni shakllantirishda eng samarali yo‘llardan biri sifatida bolalarni tabiat bilan tanishtirish mashg‘ulotlari ko‘plab ijobiy natijalarni beradi. Bola shaxsining ijtimoiylashish jarayonida tabiatning o‘rni va ahamiyati, undan to‘g‘ri va ongli foydalanish, ekologik muammolar borasida awareness – xabardorlikning shakllanishi ham aynan maktabgacha yoshda boshlangan taqdirdagina, jamiyat uchun ongli, ekologik madaniyatli fuqaro yetishib chiqadi.