JAHONDA MASOFAVIY TA’LIM TIZIMINING RIVOJLANISHI VA O‘ZBEKISTON TA’LIM TIZIMIDA UNING INTEGRATSIYALASHUVI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada masofaviy ta’limning dunyodagi rivoji, uning qulayliklari, afzalliklari va turli davlatlar tajribasi yoritilgan. Mavzuda masofaviy o‘qitishning qanday paydo bo‘lgani, qaysi olimlar uni boshlab bergani ham sodda tarzda tushuntiriladi. Shuningdek, Buyuk Britaniya, AQSh, Yevropa, Xitoy, Hindiston kabi mamlakatlarda masofaviy ta’lim qanday rivojlangani misollar bilan berilgan. Maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimida bu yo‘nalishning qanday joriy etilgani, qaysi raqamli platformalar orqali o‘qitish yo‘lga qo‘yilgani va gibrid ta’limning kengayib borayotgani ham ko‘rsatilgan. Umuman, maqola masofaviy ta’limning bugungi kundagi ahamiyati, imkoniyatlari va ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rnini sodda va ravon tarzda ochib beradi. Maqola sõngida ortiqcha murakkablikni bartaraf etilishi, Masofaviy ta'lim yanada rvojlanishi va yanada  samaraliroq bõlishi, chekka hududlardagi yoshlar va pedagoglar  qulayliklarini yanada oshirish uchun  yangilik kiritish haqida fikrlar bildirilgan.