BIZNESNI AXLOQIY VA MAS’ULIYAT JIHATDAN BOSHQARISH (Ustozlar uchun, 2025)
Zamonaviy iqtisodiy sharoitda biznesni faqat foyda olishga qaratilgan faoliyat sifatida emas, balki jamiyat oldidagi mas’uliyatni o‘z ichiga olgan tizim sifatida boshqarish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqolada biznesni axloqiy va mas’uliyat jihatdan boshqarish tushunchasi, uning asosiy tamoyillari hamda zamonaviy biznes muhitidagi o‘rni yoritib beriladi. Axloqiy boshqaruv nafaqat korxona obro‘sini oshiradi, balki uzoq muddatli barqaror rivojlanishni ta’minlashga ham xizmat qiladi.Maqolada biznes subyektlarining jamiyat, xodimlar, iste’molchilar va atrof-muhit oldidagi mas’uliyati alohida ko‘rib chiqiladi.