GLOBAL BOZORDA BIZNES YURUTISH (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada global bozorda biznes yuritish jarayonining nazariy va amaliy jihatlari har tomonlama tahlil qilinadi. Globalizatsiya sharoitida xalqaro bozorlarga chiqishning ahamiyati, transmilliy kompaniyalar faoliyati hamda kichik va o‘rta biznes subyektlarining global raqobat muhitiga moslashish masalalari yoritib beriladi. Shuningdek, global bozorda biznes yuritishga ta’sir etuvchi asosiy omillar — iqtisodiy muhit, siyosiy barqarorlik, huquqiy-me’yoriy talablar, madaniy va ijtimoiy farqlar hamda raqamli texnologiyalarning roli tahlil qilinadi. Maqolada xalqaro marketing strategiyalari, eksport-import faoliyati, logistika tizimlari va risklarni boshqarish mexanizmlarining biznes samaradorligiga ta’siri asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari global bozorda muvaffaqiyatli faoliyat yuritish uchun samarali strategiyalarni shakllantirishga xizmat qiladi hamda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.