RENESSANS TARIXIY ILDIZLARINING ILM-FAN VA TARAQQIYOTGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2025)
Davlatchilik rivoji va uning taraqqiyot mezonlari millatning ma’naviy darajasi bilan belgilanadi. Har bir davr  taraqqiyotini belgilashda  o`z maqsad-muddoalari , tamoyillari bo`ladi. Zero, faqat o`zligini anglagan, mushtarak maqsadlarda yakdil, muddaolari uyg`un, or-no’muslari ustun, yagona maslakdagi madaniyatga ega xalqlarning rivojlanish tarixi barqaror va istiqbolli bo`lishi kishilik jamiyati tajribalarida o`zining isbotini topgan.