INSONIYAT TARIXI – TARAQQIYOT TARIXI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada insoniyatning ijtimoiy taraqqiyoti haqida ma’lumot beriladi. Bunda insoniyatning qadimgi davridan bugungi kunga qadar kashfiyotlari haqida ham ma’lumot berilgan. Insoniyat tarixi davomida ijtimoiy hayotning barcha sohalarida ko’plab kashfiyorlar amalga oshirilgan. Bu kashfiyotlar insoniyat taraqqiyotiga asos bo’lgan. Bu maqolada o’zbek xalqi ajdodlarining insoniyat taraqqiyotidagi o’rni alohida ta’kidlangan. Ushbu maqola asosida yoshlarni vatanimiz taraqqiyotida o’z o’rni borligi ta’kidlanadi.