OLIY TAʼLIMDA MATEMATIKANI OʻQITISHNING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Matematika – bu inson tafakkuri rivojlanishining, ilmiy bilimlarning va texnologik taraqqiyotning asosiy tayanchlaridan biridir. Tabiiy fanlar ichida matematikaning oʻrni beqiyos boʻlib, u har bir insonda mantiqiy fikrlash, tahlil qilish, umumlashtira olish va aniq natijaga erishish malakalarini shakllantiradi. Oliy taʼlim muassasalari uchun esa matematika nafaqat o‘ziga xos ilmiy kurs, balki har qanday kasb-egasini tayyorlashda muhim poydevordir. Ushbu maqolada matematikani oʻqitishning ahamiyati haqida ma'lumotlar berilgan.