RAQAMLI TEXNOLOGIYANING BOSHQARUV HISOBIGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola “Raqamli texnologiyaning boshqaruv hisobiga ta’siri” mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, zamonaviy korxona va tashkilotlarda raqamli texnologiyalarning moliyaviy va boshqaruv hisobi tizimlaridagi o‘rni, ahamiyati va samaradorligini tahlil qiladi. Boshqaruv hisobi — korxona faoliyatini rejalashtirish, nazorat qilish va strategik qarorlar qabul qilish jarayonida muhim vosita bo‘lib, raqamli texnologiyalar bu jarayonlarni sezilarli darajada optimallashtiradi.Maqolada raqamli texnologiyalarning boshqaruv hisobida qo‘llanilishi, xususan, elektron jadval dasturlari, ERP (Enterprise Resource Planning) tizimlari, bulutli hisob-kitob xizmatlari va sun’iy intellektga asoslangan analitik vositalar orqali moliyaviy axborotlarni tezkor, ishonchli va aniq shaklda shakllantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, raqamli transformatsiya jarayonida yuzaga keladigan xavf-xatarlar va ularni boshqarish usullari tahlil qilinadi.