STRATEGIC COST ANALYSIS TIZIMI BO’YICHA BOSHQARUV HISOBINI TASHKIL ETISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada korxonalarda boshqaruv hisobini samarali tashkil etishda qo‘llaniladigan zamonaviy usullardan biri bo‘lgan SCA (Strategic Cost Analysis) tizimi tahlil qilinadi. Tadqiqotda SCA tizimining mohiyati, asosiy tamoyillari va korxona faoliyatidagi o‘rni yoritilgan. Maqolada SCA tizimi yordamida xarajatlarni strategik jihatdan tahlil qilish, resurslarni samarali taqsimlash va boshqaruv qarorlarini maqsadga muvofiq qabul qilish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, SCA tizimi orqali boshqaruv hisobi va moliyaviy natijalarni yaxshilash, korxona faoliyatining samaradorligini oshirish hamda raqobatbardoshlikni ta’minlashdagi afzalliklari batafsil tavsiflangan. Tadqiqot natijalari ishlab chiqarish va xizmat ko‘rsatish sohasida faoliyat yurituvchi korxonalar uchun amaliy ahamiyatga ega.