RAQAMLI TRANSFORMATSIYA DAVRIDA MADANIYAT, JAMIIYAT VA AXLOQIY MASALALARNING MURAKKABLASHUVI (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada raqamli transformatsiya jarayonining O‘zbekiston jamiyatiga, ayniqsa madaniyat, axloqiy qadriyatlar va ijtimoiy munosabatlarga ko‘rsatayotgan ta’siri tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar hayotning barcha jabhalariga kirib borayotgan bir davrda inson tafakkuri, ijtimoiy muloqot va madaniy identitet sohalarida sezilarli o‘zgarishlar kuzatilmoqda. Tadqiqotda raqamli madaniyat, raqamli tafovut, sun’iy intellekt etikasi, axborot xavfsizligi va shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish kabi masalalarning ijtimoiy-axloqiy jihatlari O‘zbekiston sharoitida tahlil qilinadi.