KREDITNING IQTISODIY MOHIYATI, ZARURIYATI, FUNKSIYALARI VA AMALDAGI SHAKLLARINING NAZARIY-AMALIY TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada kredit tushunchasining iqtisodiy mohiyati, uning vujudga kelish zaruriyati, asosiy funksiyalari hamda amaliyotda qo‘llaniladigan shakllari ilmiy-nazariy va qisman amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Kreditning bozor iqtisodiyoti sharoitidagi o‘rni, moliyaviy resurslarni qayta taqsimlashdagi ahamiyati va iqtisodiy rivojlanishga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, kredit shakllarining o‘ziga xos xususiyatlari, O‘zbekistonda bank kreditlari hajmining o‘sish dinamikasi tizimli tarzda bayon etiladi.