BOSHQARUV HISOBI: BOZOR IQTISODIYOTIDA AHAMATI VA ZARURLIGI (Ustozlar uchun, 2025)
Bozor iqtisodiyoti sharoitida boshqaruv hisobining funktsional-metodologik transformatsiyasi iqtisodiy sub'ektlarning raqobatbardoshligini belgilovchi asosiy omilga aylanmoqda. Mazkur tadqiqot boshqaruv hisobi tizimlarining tashkiliy kognitiv vosita sifatidagi epistemologik evolyutsiyasini va ularning bozor mekanizmlari bilan o'zaro ta'sirining dialektikasini o'rganishga qaratilgan. Ilmiy izlanishning markazida boshqaruv hisobining reduktiv kvantifikatsiya instrumentidan tashkiliy idrok etishning (organizational cognition) strategik metavositasiga aylanish jarayoni joy olgan.