TANNARX TUSHUNCHASI, UNING TARKIBI VA KORXONA IQTISODIYOTIDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola mahsulot tannarxi tushunchasi, uning tarkibi va korxona iqtisodiyotidagi ahamiyatini yoritadi. Mahsulot tannarxi — bu korxonaning mahsulot ishlab chiqarish va sotish jarayonida sarflagan jami xarajatlarini ifodalaydi. Maqolada tannarxning asosiy elementlari: xomashyo, mehnat xarajatlari va umumiy ishlab chiqarish xarajatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, tannarxni boshqarish va optimallashtirish yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi. Tannarx buxgalteriya hisobi va moliyaviy hisobot tizimi bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, korxonaning samaradorligini oshirishda muhim rol o‘ynaydi.