TOG‘ CHANG‘ICHILARDA TEZKOR-KUCH SIFATLARINI RIVOJLANTIRISHDA UMUMIY VA MAXSUS JISMONIY TAYYORGARLIKNING O‘ZARO BOG‘LIQLIGI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada tog‘ chang‘ichilarda tezkor-kuch sifatlarini rivojlantirishda umumiy va maxsus jismoniy tayyorgarlikning o‘zaro bog‘liqligi ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi. Umumiy tayyorgarlik mushaklarning umumiy kuchi va chidamliligini oshirsa, maxsus tayyorgarlik plyometrik mashqlar, tezkor sakrash va koordinatsiya mashqlari orqali portlovchi kuchni rivojlantiradi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, umumiy va maxsus tayyorgarlik uyg‘un qo‘llanganda sportchilarda tezkor-kuch sifatlari sezilarli darajada yaxshilanadi.