GEOGRAFIYA SABAQLARINDA SANLI KARTALAR HÁM GIS TEXNOLOGIYALARINAN NÁTIYJELI PAYDALANIW (Ustozlar uchun, 2025)
Búgingi kúnde bilimlendiriw sistemasında sanlı texnologiyalardı engiziw áhmiyetli wazıypalardan biri esaplanadı. Ǵalabalıq globallasıw hám sanlı transformaciya sharayatında bilimlendiriw sisteması, atap aytqanda, geografiya pánin oqıtıw procesi de túp-tiykarınan ózgerip barmaqta. Karta geografiya pániniń tiykarǵı quralı hám ol geografiya úyrenetuǵın barlıq predmet hám hádiyseler haqqında sóyleydi, karta tez, anıq hám qısqasha etip túsindiriwi menen kitaptan da ábzalraq bolıwı múmkin. Mektepte geografiya úyreniler eken, ol menen birge karta da uyreniledi.