SURUNKALI NIKOTINALKOGOL ISTE’MOL QILUVCHILARNING QALQONSIMON BEZIDAGI O’ZGARISHLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Qalqonsimon bez tarkibida yod saqlovchi organik moddalarni sintez qiladigan yagona organdir. Surunkali nikotinalkogol  inson organizmidagi qalqonsimon bezning o’sishi va rivojlanishiga, morfofunksional o’zgarishlariga salbiy ta’sir ko’rsatadi.