BOZOR MEXANIZMINING AMAL QILISHI: TALAB, TAKLIF, NARX VARAQOBATNING O‘ZARO TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur tezisda bozor mexanizmining asosiy tarkibiy elementlari bo‘lgan talab, taklif, narx va raqobatning o‘zaro bog‘liqligi va iqtisodiy jarayonlardagi roli tahlil qilinadi. Bozor mexanizmi resurslarning samarali taqsimlanishini ta’minlovchi asosiy iqtisodiy vosita sifatida qaraladi. Talab va taklif o‘zaro ta’siri natijasida narx shakllanishi, raqobat esa bozor muvozanatini saqlashda muhim omil ekani yoritib beriladi.