QOZOG‘ISTONDA O‘ZBEKISTONNI O‘RGANILISHI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Qozog‘istonda O‘zbekistonning o‘rganilishi jarayoni hamda ikki davlat o‘rtasidagi madaniy, iqtisodiy, ta’lim va siyosiy hamkorlikning rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mustaqillikdan keyingi davrda O‘zbekiston va Qozog‘iston o‘rtasida shakllangan strategik sheriklikning asosiy yo‘nalishlari yoritilgan. Xususan, madaniy almashinuvlar, turizm rivoji, ilmiy va akademik hamkorlik, shuningdek, 2023–2025-yillarda amalga oshirilgan qo‘shma loyihalar va diplomatik tashriflar tahlil etilgan. Maqolada rasmiy hujjatlar, ilmiy adabiyotlar va zamonaviy axborot manbalari asosida olingan ma’lumotlar umumlashtirilgan. Tadqiqot natijalari ikki davlat o‘rtasidagi hamkorlik Markaziy Osiyo mintaqasida barqarorlik va integratsiyani mustahkamlashda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.