HAZM NAYINING SIRKA KISLOTASINING TA’SIRIDA KUYISHIDA BUYRAKDAGI MORFOLOGIK O‘ZGARISHLAR (Ustozlar uchun, 2025)
Hozirgi asrimizda axborot texnologiyalari jadal rivojlangan, ommaviy axborot vositalari va ijtimoiy tarmoqlar keng tarqalgan davrda ham, oshxonalarda keng qoʼllaniladigan, shuningdek, kundalik hayotda oziq-ovqat mahsulotlarini saqlashdan tortib tozalash ishlarigacha turli maqsadlarda ishlatiladigan sirka (uksus) kislota bilan zaharlanish oqibatlari bilan bogʼliq muammolar dolzarbligicha qolmoqda. Sirkaning keng tarqalganiga qaramasdan, yuqori kontsentratsiyadagi uksus kislotasi xavfli kimyoviy modda hisoblanadi va undan zaharlanish holatlari sogʼliq uchun jiddiy tahdidga aylanishi mumkin.