SINTETIK VA TABIIY NAMLIKNI YUTUVCHI MODDALAR (Ustozlar uchun, 2025)
Bu tezisda namlik yutuvchi moddalar  to’g’risida kerakli ma’lumotlar berilgan. Bu moddalar havodagi yoki turli muhitlardagi suv molekulalarini o‘ziga singdirib, saqlash yoki yo‘q qilish qobiliyatiga ega materiallar hisoblanadi. Bugungi kunda namlik darajasini nazorat qilish va uni boshqarish sanoatning ko‘plab sohalarida muhim ahamiyat kasb etadi. Xususan, oziq-ovqat sanoati, farmatsevtika, elektronika, kimyo sanoati va qurilishda namlik yutuvchi moddalar keng qo‘llaniladi. Ushbu moddalar yordamida mahsulotlarning sifatini saqlash, ularning saqlash muddatini uzaytirish, korroziya va chirish jarayonlarini kamaytirish mumkin. Namlik yutuvchi moddalar turlari. Namlik yutuvchi moddalar tabiiy va sintetik shakllarda bo‘ladi.