ONA TILINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY METODIKALAR (Ustozlar uchun, 2025)
Ona tilini o‘qitishda zamonaviy metodikalardan foydalanish bugungi kunda ta’lim sohasida muhim ahamiyat kasb etmoqda. Jamiyat taraqqiyoti, xalqning ongini yuksaltirish, yosh avlodni har tomonlama yetuk, bilimli va zamonaviy shaxslar sifatida tarbiyalashda til o‘qitishining o‘rni beqiyosdir. Ona tili bilimdoni har bir insonga nafaqat o‘z fikrini aniq va ravon ifodalashda, balki madaniy merosni o‘zlashtirishda, tafakkurni rivojlantirishda ham asosiy omil bo‘lib xizmat qiladi. Shu sababli zamonaviy metodikalarni ona tili o‘qitishiga tatbiq etish orqali pedagoglar nafaqat bilim berish jarayonini samarali tashkil etadilar, balki darslarni qiziqarli va mazmunli tashkil qilishga ham imkon topadilar.