XULQ-ATVORNI YAXSHILASHGA XIZMAT QILUVCHI PSIXOLOGIK QARASHLAR VA TRENINGLAR (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada shaxs xulq-atvorini yaxshilashga xizmat qiluvchi zamonaviy psixologik qarashlar hamda trening texnologiyalarining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda xulq-atvor shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy psixologik omillar, jumladan kognitiv jarayonlar, emotsional holat va ijtimoiy muhitning o‘rni yoritilgan. Shuningdek, kognitiv-xulqiy yondashuv, gumanistik psixologiya, ijtimoiy o‘rganish nazariyasi va emotsional intellekt konsepsiyasiga asoslangan trening dasturlarining samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Maqolada xulq-atvordagi salbiy ko‘rinishlarni kamaytirish, ijobiy xulqiy ko‘nikmalarni shakllantirish hamda shaxsning ijtimoiy moslashuvini oshirishga qaratilgan trening mashqlari tavsiflanadi. Tadqiqot natijalari psixologlar, pedagoglar hamda tarbiyaviy faoliyat bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyat kasb etadi.