TALABALAR UCHUN PSIXOLOGIK TRENINGLARNING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada talabalarning shaxsiy va kasbiy rivojlanishida psixologik treninglarning ahamiyati ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi. Psixologik treninglar yordamida talabalarda muloqot madaniyati, stressga bardoshlilik, o‘z-o‘zini anglash, emotsional barqarorlik va ijtimoiy moslashuv ko‘nikmalarining shakllanishi imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, trening mashg‘ulotlarining talabalarning o‘quv faoliyatiga, motivatsiyasiga va psixologik farovonligiga ta’siri ham tadqiq etiladi. Tadqiqot natijalari ta’lim muassasalarida psixologik treninglarni tizimli ravishda joriy etish zarurligini ko‘rsatadi va ularning ta’lim samaradorligini oshirishdagi rolini yoritib beradi.